Szicsó István - Erkel Ferenc AMI

„Talán a zene az, ami beteljesíti a legmagasztosabb küldetést: összeköti a nemzeteket, fajokat és
államokat, melyek sok szempontból idegenek egymás számára – egyesíti a különállókat és megbékíti
az ellenségeket.” (Dr. M. Bendiner)
Tartalomhoz ugrás
Tanáraink > Részletes adatok

Önéletrajz

1979.-ben láttam meg a napvilágot Tatabányán. A zenével már szinte a kezdetektől kapcsolatom volt, hiszen mindenki valamit énekelt, muzsikált körülöttem, ami rám ragadt, és ezért szüleim különböző hangszerekkel halmoztak el már óvodás koromban. Nagymamámnak álma volt, hogy harmonikás legyek, ennek ellenére lettem kürtös, de sosem bánta.

Iskoláim:  
1987- ben kezdtem el tanulmányaimat az Erkel Ferenc Zeneiskolában Tatabányán, kürt szakon Bánfi Csaba kezei alatt.  
Mikor kiderült, hogy zenei pályára veszi irányt az életem, Somorjai Ildikó bontogatta szárnyaimat a zongoraórák alkalmával.  
Később felvételt nyertem a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskolába, Győrbe, ahol 1998-ban érettségiztem. Tanárom: Molnár Gyula volt.  
Felsőfokú tanulmányaimat szintén Győrben folytattam a Széchenyi István Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézetében, szintén Molnár Gyula Tanár Úr irányítása alatt. 2003-ban itt szereztem sikeresen Kürt tanár, Kamaraművész diplomát.  
2006-ban egy továbbképzés alkalmával szereztem meg a Gorsium-Zeneiskola szervezésében Székesfehérváron a Keyboard Oktatói szakvizsgát.  
Munkahelyeim: 1997 óta napjainkig vagyok tagja a Tatabányai Szimfonikus Zenekarnak.  
1998-tól rendszeresen voltam kisegítő a Győri Filharmonikus Zenekarban. Alkalmanként a Savaria Szimfonikus Zenekarban is dolgoztam.  
1998-ban kezdtem pedagógus pályafutásomat Tarjánban a Ritmus AMI-ban, majd Bábolnán is. 2003-tól tanítok a Dallam AMI-ban mint rézfúvós, keyboard tanár. Először Vértessomló, Várgesztes (ahol zenekart is vezettem), Tatabánya tagozatokon, majd 2008-tól csak Tatabányán.  
2006-2016- ig dolgoztam a Magyar Honvédség Tatai Dandárzenekarában, mint zenekari zenész.  
2016-tól oktatom növendékeimet az Erkel Ferenc Zeneiskolában rézfúvós tanárként, visszatérve a gyökereimhez.
2017-2018
Vissza a tartalomhoz