Vonós - Tatabányai Erkel Ferenc AMI

Title
Tartalomhoz ugrás

Vonós

Iskolánkról > Tanszakok
Vonós tanszak tantárgyai: hegedű, brácsa, gordonka

 
A vonós tanszakon négy hegedű és egy gordonka tanár tanítja a növendékeket. Oktató- nevelő munkájuk színvonalas, nagyon eredményes. Tanévenként több alkalommal szerveznek önálló koncerteket, házi vonós versenyt, ahol szóló, kamarazene és zenekari produkciókkal szerepelnek a növendékek. A tanszakvezető irányításával, a kollégák és a növendékek részvételével, a Tatabányai Múzeummal együttműködve szerveznek ismeretterjesztő koncertsorozatot „Múzeumi koncertekcímmel. A sorozat célja a művészettörténet, a zene összekapcsolódása, előadások, kiállítások és a muzsika komplex megjelenítésével. A vonós tanszak legügyesebb növendékei részt vesznek és díjazottak a kétévente megrendezett KEM Vonós Fesztiválon, évente megrendezett Menner- Vincze szólóhangszeres versenyen, a Sistrum regionális szólóhangszeres versenyen. A legtehetségesebb vonós növendékeink a tavalyi évben az országos versenyeken kiemelt különdíjban részesültek.
 
A vonós tanszak tehetséggondozó munkáját dicséri, hogy erről a tanszakról kerül a legtöbb növendék zeneművészeti szakközépiskolákba. A tavalyi tanévben két növendék nyert felvételt szakirányú középiskolába. (Budapest, Győr). A tanszak tanárai szintén aktív zenészei a Tatabánya Város Szimfonikus Zenekarának, továbbá kamarazenekar, vonósnégyes tagjaiként is közreműködnek a környező települések rendezvényein.
 
 

A vonós tanszak tanárai:
 
Laskay Zsoltné   hegedű-mélyhegedű tanár, tanszakvezető
 
Kajati Adriána Bianka  hegedű tanár
 
Keresztesi Anikó   hegedű tanár
 
Weisz Péter gordonka tanár
 
Weiszné Romhányi Krisztina hegedű tanár (jelenleg Gyed)
 
Medveczky- Horváth Györgyi hegedű tanár (helyettesítő)
"Tisztelt Érintettek, Kedves Tanulók, Kedves Szülők!

Értesítjük  Önöket, hogy Intézményünk az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR)  szabályainak megfelelően adatvédelmi tisztviselővel rendelkezik.
Kérjük  Önöket, hogy amennyiben az Önök, vagy gyermekeik személyes adataival,  azok kezelésével, tárolásával, továbbításával kapcsolatosan kérdésük,  észrevételük, vagy panaszuk merülne fel, úgy azt szíveskedjenek a  tisztviselő alábbi elérhetőségeinek valamelyikén lehetőség szerint  közvetlenül felé jelezni. Az adatvédelmi tisztviselő minden megkeresésre  reagálni fog.
Intézményünk adatvédelmi tisztviselője:

              Dr. Lórodi László
    Reé Consulting Nonprofit Kft.
8000 Székesfehérvár, Várkörút 4. II/26.  
    email: dpo@reeconsulting.eu "

Vissza a tartalomhoz