Billentyűs - Tatabányai Erkel Ferenc AMI

Title
Tartalomhoz ugrás

Billentyűs

Iskolánkról > Tanszakok
Billentyűs tanszak tantárgyai: zongora, orgona
 
A Zongora tanszakon 7 szakképzett kolléga tanítja a növendékeket. Az intézmény valamennyi hangszeres tanszakainak zongorakíséretét is ők látják el.  A zongora a közkedvelt hangszerek közé tartozik, ezért sok kis gyermek választja. A szülők többsége vállalja a pianínó vagy digitális zongora beszerzését gyermekeik otthoni gyakorlásához. A tanszak tanárainak összefogásával, immáron 30 éve szervez intézményünk megyei és regionális szóló és négykezes zongoraversenyeket, melyek két éves váltásban követik egymást. A legtehetségesebb növendékeink nemcsak az iskolánk által rendezett versenyeken szerepelnek, hanem az országos zongoraversenyeken is több ízben öregbítették zeneiskolánk hírnevét. Az elmúlt évtizedek alatt több kiváló tehetséges zongoristánk nyert felvételt szakirányú szakközépiskolába. Hangversenytermünkben két Yamaha zongora áll rendelkezésre a koncertezni vágyó növendékek, tanárok, és meghívott előadóművészek fellépéseihez.
 
 
Az Orgona tanszak munkáját egy szakképzett pedagógus vezeti. A hangszert néhány év zongora vagy szintetizátor tanulás után választják a tanulók. Jelenleg 2 növendékünk játszik orgonán, de reméljük, hogy ez a létszám növekedni fog a jövőben. Iskolánk rendelkezik egy elektromos orgonával, ezen a hangszeren biztosítjuk az „otthoni” gyakorlást is. A városban található templomi orgonák is rendelkezésre állnak a már több éve tanuló diákok orgona tanulásához. Alkalmanként, vizsgaelőadások, tanszaki hangversenyek helyszínéül szívesen választják ezeket a templomi orgonákat.   (Bánhida, Alsógalla, Felsőgalla,)
 
Fiatal, 12 éve működő tanszak lévén, már több sikert értek el. A Salgótarjáni Országos Orgonaversenyen egyik növendékünk díjazott lett, és a későbbiekben felvételt nyert zeneművészeti szakközépiskolába. Az idei tanév is biztosít számukra versenyzési lehetőséget.
 

 

 
"Tisztelt Érintettek, Kedves Tanulók, Kedves Szülők!

Értesítjük  Önöket, hogy Intézményünk az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR)  szabályainak megfelelően adatvédelmi tisztviselővel rendelkezik.
Kérjük  Önöket, hogy amennyiben az Önök, vagy gyermekeik személyes adataival,  azok kezelésével, tárolásával, továbbításával kapcsolatosan kérdésük,  észrevételük, vagy panaszuk merülne fel, úgy azt szíveskedjenek a  tisztviselő alábbi elérhetőségeinek valamelyikén lehetőség szerint  közvetlenül felé jelezni. Az adatvédelmi tisztviselő minden megkeresésre  reagálni fog.
Intézményünk adatvédelmi tisztviselője:

              Dr. Lórodi László
    Reé Consulting Nonprofit Kft.
8000 Székesfehérvár, Várkörút 4. II/26.  
    email: dpo@reeconsulting.eu "

Vissza a tartalomhoz