Fafúvós - Tatabányai Erkel Ferenc AMI

Title
Tartalomhoz ugrás

Fafúvós

Iskolánkról > Tanszakok
Fafúvós tanszak tantárgyai: furulya, fuvola, oboa, klarinét, szaxofon
 
Növendékeink 1-2 év furulyatanulás után választhatják a fent nevezett fafúvós hangszereket.
 
A legnépszerűbb hangszer a fuvola és a klarinét, de van néhány növendékünk, akik az oboát választották, annak ellenére, hogy a hangszer megszólaltatása nem minden esetben jár sikerélménnyel. A szaxofont egyre több diákunk választja néhány év klarinétozás után, ezáltal több lehetőségük adódik különböző zenekarokban történő muzsikálásra.  Nagy szerepet játszik minden tanszakon a kamarazene oktatása, melynek közösségépítő és személyiségformáló ereje van.  A fuvolazenekar ötödik éve működik iskolánkban, mely új színt hozott a tanszak életébe és nagyon népszerű a fuvolás gyermekek körében. Az ifjúsági fúvószenekarba a hangszeres 3. évfolyamtól irányítjuk a növendékeket. A fafúvós tanszakon 7 szakképzett pedagógusok tanít, akik kiváló szakmai eredményekkel büszkélkedhetnek. Növendékeink díjazottak a KEM Fafúvós Fesztiválon, KEM Menner- Vincze szólóhangszeres versenyen, regionális furulyaversenyen, fuvolaversenyen, legtehetségesebb növendékeink eljutnak az országos szakmai versenyek döntőjébe, ahol szép eredményeket érnek el. A fafúvós tanszak növendékei és tanárai rendszeresen szerepelnek iskolánk hangversenyein, valamint a város és a környező települések rendezvényein, ünnepségein is. Valamennyi fafúvós pedagógus aktívan muzsikál a Tatabánya Város Szimfonikus zenekarában, illetve a szaxofonos kollégák a Tatabányai Big Band tagjai.
 

"Tisztelt Érintettek, Kedves Tanulók, Kedves Szülők!

Értesítjük  Önöket, hogy Intézményünk az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR)  szabályainak megfelelően adatvédelmi tisztviselővel rendelkezik.
Kérjük  Önöket, hogy amennyiben az Önök, vagy gyermekeik személyes adataival,  azok kezelésével, tárolásával, továbbításával kapcsolatosan kérdésük,  észrevételük, vagy panaszuk merülne fel, úgy azt szíveskedjenek a  tisztviselő alábbi elérhetőségeinek valamelyikén lehetőség szerint  közvetlenül felé jelezni. Az adatvédelmi tisztviselő minden megkeresésre  reagálni fog.
Intézményünk adatvédelmi tisztviselője:

              Dr. Lórodi László
    Reé Consulting Nonprofit Kft.
8000 Székesfehérvár, Várkörút 4. II/26.  
    email: dpo@reeconsulting.eu "

Vissza a tartalomhoz